Synthesis AG - SyncML Discussion Forum  

Go Back   Synthesis AG - SyncML Discussion Forum > Synthesis SyncML Products (english) > SyncML Clients for Android

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2010-10-14, 06:15
mldewey mldewey is offline
Junior Member
 
Join Date: 2007-04
Posts: 15
Default Time syncs with v1.8 do not appear to work...

unless I have the Syncml app in the foreground (current app on the screen).

All I did was set the Time Sync to On and put in a 2 hour interval. When I checked 6 hours later, I noticed the last time synced hadn't changed even though it should have run (sync) at least two times. I then set the interval to two minutes and watched (in the foreground) to see if the sync kicked off and it did. So, I left the interval for two minutes and checked back an hour later and, again, it did not kick off.

I am running a Samsung Captivate with version 2.1-update 1 of the firmware...Build Number ECLAIR.UCJH7.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 2010-10-14, 18:47
bfo's Avatar
bfo bfo is offline
Synthesis AG
 
Join Date: 2006-06
Posts: 261
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

Can you check in the "log" menu of the Android client if there are errors for these sync sessions ? You see there time and potential errors.

If there is not enough memory available the app might be suspended.

Regards,
Beat
__________________
Beat Forster, Synthesis AG
Reply With Quote
  #3  
Old 2010-10-15, 00:01
mldewey mldewey is offline
Junior Member
 
Join Date: 2007-04
Posts: 15
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

There are no log entries except for those where I had Syncml in the foreground and, for those entries, all is good. In other words, there are no error entries at all in the logs...just successes. For the time period where Syncml was in the "background" there are no entries whatsoever...good or bad.

I don't believe memory is an issue (show 91MB free) either, otherwise, I wouldn't expect it to run in the foreground either.
Reply With Quote
  #4  
Old 2010-10-15, 01:58
bfo's Avatar
bfo bfo is offline
Synthesis AG
 
Join Date: 2006-06
Posts: 261
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

Ok, thanks for clarification.

In the "adb logcat" all alarm calls are shown with log entries.
Are they available in "background" as well or are they suppressed on your device ?

Regards,
Beat
__________________
Beat Forster, Synthesis AG
Reply With Quote
  #5  
Old 2010-10-15, 22:44
mldewey mldewey is offline
Junior Member
 
Join Date: 2007-04
Posts: 15
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

Quote:
Originally Posted by bfo View Post
Ok, thanks for clarification.

In the "adb logcat" all alarm calls are shown with log entries.
Are they available in "background" as well or are they suppressed on your device ?

Regards,
Beat

/me gives back a blank stare.

If the logs are suppressed, it is by default. How can I tell?

By the way. It appears to be working sporadically now. I believe part of the problem was that I use Advanced Task Killer. I had set it to Auto-kill at a safe level and have since turned it off. Since then it has been working a little better...still not consistent. I just sent off some logs to show what is going on. I have the interval set at 2 minutes right now to get near instant feedback on whether it is working or not.
Reply With Quote
  #6  
Old 2010-11-09, 14:51
bfo's Avatar
bfo bfo is offline
Synthesis AG
 
Join Date: 2006-06
Posts: 261
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

I've installed the Advanced Task Killer as well, however not using it with the auto-kill feature activated.

The Synthesis Android client can restart, even after killed with the Advanced Task Killer, but it might leave out some of the alarms when killed during the setup phase. So I propose not to use the auto kill feature with the Android SyncML client, especially also because the whole software must be fully restarted after a kill, which is time and resource consuming.

Regards,
Beat
__________________
Beat Forster, Synthesis AG
Reply With Quote
  #7  
Old 2010-11-10, 19:38
kpiowaty kpiowaty is offline
Junior Member
 
Join Date: 2009-11
Posts: 7
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

I switched over to a EVO after timed sync didn't work on my Droid (even after uninstalling the ATK). It worked for a day or so, but now timed sync is not running on my EVO either. I have never installed ATK or any other similar app on the EVO. What gives?
Reply With Quote
  #8  
Old 2010-11-22, 13:40
bfo's Avatar
bfo bfo is offline
Synthesis AG
 
Join Date: 2006-06
Posts: 261
Default Re: Time syncs with v1.8 do not appear to work...

Is there an error message in the Log menu ?
Have you installed the latest version 1.8.0.27 ?
__________________
Beat Forster, Synthesis AG
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:14.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.